Veel gestelde vragen

Wat is het Vlogfestival

Het Vlogfestival is een online wedstrijd speciaal voor jongeren die wonen in Heerhugowaard en wordt georganiseerd door de gemeenteraad. Wij willen graag weten wat er bij jongeren speelt en welke adviezen, tips en ideeën zij hebben voor hun gemeente zodat dit kan worden meegenomen in het verkiezingsdebat en belangrijke thema's bij de lokale politiek onder de aandacht gebracht worden. 

Wie mag er meedoen aan het Vlogfestival

Alle bewoners van Heerhugowaard in de leeftijd van 14 t/m 29 jaar mogen een filmpje in vlogstijl/ vlog insturen. Je moet op 1 september 2017 minimaal 14 jaar zijn en maximaal 29 jaar om mee te kunnen doen.

Waarover moet mijn vlog precies gaan

Misschien heb je al bedacht wat je tegen de gemeenteraad zou willen zeggen en weet je al hoe bepaalde dingen beter of anders kunnen volgens jou. Vind je het lastig om een goed thema te kiezen dan helpt dit lijstje misschien, maar je bent dus helemaal vrij om zelf iets te bedenken.

Uitgaan en horeca/ Wonen en ruimtelijke ordening/ Groenvoorziening, natuur en milieu/ Onderwijs/ Economie en werkgelegenheid/ Criminaliteit en veiligheid/ Infrastructuur, verkeer, openbaar vervoer/ Gezondheidszorg en welzijn/ Lokale belastingen en lasten voor de burger/ Kunst en cultuur/ Sport en recreatie/ Winkelen en koopzondagen/ Geldbesteding bij grote bouwprojecten/ Jeugdbeleid/ Overig

Hoe lang mag mijn filmpje maximaal zijn

Je filmpje mag maximaal 4 minuten duren, anders kan hij helaas niet geplaatst worden. Upload je vlog eerst zelf op YouTube en geef bij je aanmelding de URL naar het filmpje aan ons door. Wij plaatsen het dan voor je op de website van het Vlogfestival.

Mag ik meerdere filmpjes insturen

Je mag maximaal twee filmpjes insturen. Die moeten dan wel over verschillende thema’s gaan. Het thema van je filmpje mag je zelf kiezen, maar op de website en hierboven vind je een aantal suggesties. Als je ook nog meedoet met een groepje/ duo, dan mag je hier ook een filmpje van insturen.

Ik kan helemaal niet vloggen

Geen zorgen, de jury gaat veel meer op de inhoud dan op de vorm beoordelen! Iedereen kan trouwens vloggen, weet je dat de meest succesvolle vloggers soms helemaal niet mooi kunnen monteren en echt niet al hun beelden scherp zijn. 

Wanneer kan ik mijn filmpje insturen

Je kunt je filmpje insturen vanaf 27 augustus tot 15 februari.

Ik heb mijn gegevens verkeerd ingevuld. Kan ik dit aanpassen

Op je accountpagina kun je een aantal gegevens aanpassen. Wil je gegevens wijzigen die je niet zelf kunt aanpassen, stuur dan een mailtje naar vlogfestival@heerhugowaard.nl

Wat kan ik eigenlijk winnen

Het is een wedstrijd en dat betekent dat er vette prijzen zijn te winnen. Kiest de jury jouw filmpje dan win je de titel van jongeren burgemeerster van Heerhugowaard en komt er €1500,- beschikbaar om jouw idee echt te gaan uitvoeren of het probleem aan te pakken. Win je dan krijg je nog eens €250,- om te besteden aan iets waar je blij van wordt. Gaat de titel aan je neus voorbij? Niet getreurd, de tweede plaatst wint namelijk €150,- en de derde plaats €100,-. Maar er zijn meer prijzen te winnen: zo krijgen de eerste 15 inzendingen twee bioscooptickets! 

Jongerenburgemeester? Wat houdt dat in.

Wanneer je de titel van jongerenburgemeester wint, dan mag je samen met de burgemeester in maart, als je dat wilt, de stemlokalen openen voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar je krijgt ook nog andere toffe privileges. Misschien wil je een bepaalde prijs uitreiken of op een tof evenement aanwezig zijn voor jongeren? Je mag samen met de gemeente gaan bedenken wat deze titel gaat inhouden. En natuurlijk mag je helpen nadenken over hoe we Heerhugowaard voor jongeren nog leuker kunnen maken. 

Wanneer en waar is de finale

De finale vindt plaats op 18 februari 2018. De feestelijke dag is voor deelnemers gratis toegankelijk. Bij binnenkomst krijg je van ons twee consumptiebonnen. Verwacht toffe muziek van o.a. Lange Frans, inspirerende optredens van lokale artiesten en natuurlijk de bekendmaking van de winnaar van de wedstrijd. Wil je zeker zijn van een plekje, geef je dan op via vlogfestival@heerhugowaard.nl. 

Wanneer hoor ik of ik in de finale sta

Een jury van zorgvuldig gekozen professionals bekijkt alle filmpjes en maakt een lijst van de beste inzendingen. De jury kiest drie finalisten voor de finale. Als je in de finale staat krijg je hierover uiterlijk 2 dagen voor de finale bericht. 

Hoe moet ik mijn vlog uploaden

Neem je video op met een camera of met je mobiele telefoon in landschap formaat (telefoon kantelen). Jouw filmpje kun je dan gemakkelijk uploaden naar YouTube. Heb je dat gedaan, maak dan een profiel aan op de website van het Vlogfestival. Hier kun je heel gemakkelijk de URL van jouw YouTube filmpje kopiëren en plakken. 

Hoe krijg ik zoveel mogelijk stemmen op mijn vlog

Zodra je jouw account hebt aangemaakt en je vlog op de website staat, kun je deze delen door op een van de social media knoppen te klikken in het pop-up scherm of de URL van jouw filmpje op de website van het Vlogfestival te delen. Deel dus niet de URL naar jou YouTube kanaal, want alleen op de website van het Vlogfestival kan gestemd worden. Het kan even duren voordat de stemmen te zien zijn op de website. 

Ik wil mijn vlog aanpassen

Ben je niet tevreden over je vlog en wil je deze aanpassen, ga dan naar jouw profiel om daar de URL van je YouTube filmpje aan te passen. Let wel op: alle stemmen, weergaves en comments die je had verzameld met je oude filmpje worden automatisch verwijderd.

Ik heb geen YouTube account

Om mee te doen aan het Vlogfestival dien je een YouTube account aan te maken of kun je je video op het account uploaden voor iemand die je daarvoor toestemming heeft gegeven. Dan pas kun je je filmpje uploaden en op je Vlogfestival profiel zetten. Dit doen wij zodat wij alle views, comments en likes goed kunnen beheren en alles zo eerlijk mogelijk verloopt.

Hoe kan ik mijn stem uitbrengen

Je kunt stemmen op jouw favoriete vlog door onder de vlog op de like knop te klikken. Je moet daarvoor wel zijn ingelogd op je Facebook account. Heb je geen facebook account, dan kun je niet stemmen op een video. Dit doen wij zodat er eerlijk gestemd wordt. Je kunt stemmen op meerdere filmpjes, dus ook als je in verschillende categorieën favoriete filmpjes hebt, kun je deze allemaal je like geven.

 

  • Delen op Google+
  • Delen via e-mail

Vlogfestival nieuws

Lange Frans op het Vlogfestival

Lange Frans op het Vlogfestival

Tijdens de finale van het Vlogfestival op zondag 18 februari opent jongerencentrum Kompleks haar deuren voor alle jongeren uit Heerhugowaard. Van 14.00 tot 17.15 staat het programma bol van de spetterende optredens en toffe games.

09-01-2018

Bekijk bericht
Santa's vloggen over de activiteiten in Heerhugowaard

Santa's vloggen over de activiteiten in Heerhugowaard

Tijdens de Santa Run op 17 december vlogden onze Santa's de hardloopwedstrijd die door de Rotary in Heerhugowaard werd georganiseerd. Bekijk snel de vlog!

28-12-2017

Bekijk bericht